residential refurbishment and extension

Conservation Area Extension and Conversion

The clients’ objective is to create a better link between the indoor spaces and the outdoor areas through a rear extension. The new areas will enhance the current kitchen areas and allow for a family dining area that can connect to the garden all year around.

The design approach is contemporary in its configuration but also contextual in the materiality and details. A carefully designed exterior brick walls with quoin details turn into the space blurring the lines between interior and exterior.

A single pane glazed rooflight turns 90 degrees on to the façade referencing the original side passage that will be now occupied by the extended areas.

Brief:

The clients’ objective is to create a better link between the indoor spaces and the outdoor areas through a rear extension. 

Client: 

Completion:

Project Type: High-end residential refurbishment and extension.

Architects: L+ Architects

Exterior Design

Integrated to the extension areas including swimming pool, soft landscape and hard landscape, planting plan, irrigation system and exterior lighting.

Interior Design

Kitchen planning and all living areas.

Construction Management

New build construction and integrated interior design

Recent Projects

residential

Hertford Avenue

London

residential

Richmond

London

residential

Deanhill Road

London

residential

Almeria

Spain

Public building

Fuencarral Institute

Madrid

public building

Colonia Church

Uruguay

Have A Project In Mind?

Whatever your project, be it big or small, approach our friendly, knowledgeable team to discuss your outline scheme. We offer a first short consultation with an expert free.

Lindsey Webster
Business Developer

mobile:‭ +44 (0) 7980311708
landline: +44 (0) 2082749933
email:info@lplusarchitects.com

Please contact us either by email, by phone on 07989 311708 or by filling in the form below.

Preferred method of contact.

3 + 4 =