residential extension and interior refurbishment

East Sheen SW14

 

The brief for this project was to create a ground floor open plan integrated with the front room and the access hall
and the creation of a utility area.
The optimisation of the natural light was one of the main factors in order to create a space that effectively responds to every
different use within it.

Our solution

The aim of this rear modern extension was to expand the clients existing 4 bedroom house into a five -bed house, creating a large open-plan kitchen and living space while also upgrading the facade of the existing house. The design achieves an uncompromisingly modern aesthetic, stripped back with a continuous finish from inside to outside. The expansive glazing draws light deep into the property and the extended areas create a protected terrace which becomes fully integrated into the internal layout when all patio doors are open. The highly glazed openable sliding doors and frameless rooflight ensure that the open-plan space seamlessly flows from inside to outside, thus creating a perceptibly more generous space.

We infilled the small courtyard with a glass and integrated if fully to the rest of the floorplan.

This allowed us to increase the natural light into the space and helped to articulate all the functions.

The triangular shape of the plot was a challenge that gave us an opportunity to push all the back of house areas to the front of the house, optimising the living areas to the rear.

A fully openable glass wall integrates effectively the interior and the exterior seamlessly.

e brief for this project was to create a ground floor open plan integrated with the front room and the access hall and the creation of a utility area.

The optimisation of the natural light was one of the main factors in order to create a space that effectively responds to every different use within it.

Our solution

We infilled the small courtyard with a glass and integrated if fully to the rest of the floorplan.

This allowed us to increase the natural light into the space and helped to articulate all the functions.

The triangular shape of the plot was a challenge that gave us an opportunity to push all the back of house areas to the front of the house, optimising the living areas to the rear.

A fully openable glass wall integrates effectively the interior and the exterior seamlessly.

Brief:

The brief for this project was to create a ground floor open plan integrated with the front room and the access hall and the creation of a utility area.

Client:

Completion:

Project Type: High-end residential and interior refurbishment.

Exterior Design

Integrated to the extension areas including soft landscape and hard landscape, planting plan, irrigation system and exterior lighting.

Interior Design

Kitchen, Bathroom and living areas 

Construction Management

Rear and side return extension and integration with other living areas. Programme, cost control and contract management.

Recent Projects

residential

Hertford Avenue

London

residential

Project 103: Richmond

London

residential

Deanhill Road

London

residential

Almeria House

Spain

Public building

Fuencarral Institute

Madrid

public building

Colonia Church

Uruguay

Have A Project In Mind?

Whatever your project, be it big or small, approach our friendly, knowledgeable team to discuss your outline scheme. We offer a first short consultation with an expert free.

Lindsey Webster
Business Developer

mobile:‭ +44 (0) 7980311708
landline: +44 (0) 2082749933
email:info@lplusarchitects.com

Please contact us either by email, by phone on 07989 311708 or by filling in the form below.

Preferred method of contact.

2 + 14 =